Информация о событии Название события Живий Вертеп у Паулінів в Броварах Описание события 16 січня

четвер, 27 січня 2011 р.

Відійшов до Господа отець Адам Ґардіаш, викладач Вищої духовної семінарії в Городку

Відійшов до Господа отець Адам Ґардіаш, викладач Вищої духовної семінарії в Городку


o.Adam_GardiaszСьогодні, 26 січня о 600 годині ранку після кількарічної хвороби в лікарні в Бжозові (Польща) помер отець Адам Ґардіаш, який протягом багатьох років виконував своє священицьке служіння в Україні, а зокрема в Кам’янець-Подільській дієцезії.

Похоронна Свята Меса відбудеться в неділю, 30 січня о 1200 в Кон-катедральному храмі в Стальовій Волі.

Біографічна довідка:

Отець Адам Ґардіаш народився 30 вересня 1958 р. в Стальовій Волі (Польща). Після закінчення середньої школи в Ніску, 1978 р. вступив до Вищої духовної семінарії в Перемишлі. Філософсько-богословське навчання закінчив написанням магістерської праці на тему: «Праця Тадеуша Ярошевського у філософській антропології». Священицькі свячення отримує 24 червня 1984 р.

У 1984-1986 рр. працював вікарієм у Королівському Майдані, потім був направлений на навчання в галузі філософії в Люблінський католицький університет. 1992 р. після територіального поділу дієцезій у Польщі о. Адам був скерований в Сандомирську дієцезію, одночасно розпочавши дидактично-душпастирську працю в Кам’янець-Подільській дієцезії в Україні.

Отець Адам Ґардіаш був викладачем філософії у Вищій духовній семінарії в Городку, що на Хмельниччині.

2003 р. захистив докторську працю й отримав ступінь доктора теоретичної філософії. 16 лютого 2007 року потрапив в автокатастрофу біля Ярославля (в Польщі), в якій загинув о. Андрій Мацьонг. Унаслідок ускладнень після аварії та погіршення стану здоров’я о. Адам не зміг продовжувати душпастирську працю. 2008 р. він отримав звання почесного каноніка Кон-катедральної Капітули в Стальовій Волі. Після періодичної хвороби й пов’язаних з цим страждань відійшов до Господа 26 січня 2011 року о 600 год. ранку.


1 коментар:

  1. О. Адам Гардіаш був моїм професором і викладачем в Городоцькій Семінарії. Я його дуже любив і шанував. Він нам освячував помешкання в селі і завжди був помічним для всіх, хто його просив про допомогу. Нехай Господь його прийме до себе, щоб він також міг молитись за нас своїх вихованків і чекав на нас в Домі Нашого Небесного Отця. Нехай спочиває з Богом і з Ним перебуває у Святості

    ВідповістиВидалити

Парафія Божого Тіла і Крові