Информация о событии Название события Живий Вертеп у Паулінів в Броварах Описание события 16 січня

четвер, 16 червня 2011 р.

1 червня - Св. Юстина, мученика - одиного із Отців Церкви


Сьогодні свята Церква згадує у своїх молитвах святого Юстина. 

Свої іменини святкує диякон Юстин Міщенко, який служить у нашій парафії.
Дияконе Юстине, вітаємо Вас із днем небесного покровителя! 
 Бажаємо бути вірним Господу у щоденному служінні, із героїчної відвагою проповідувати Христа Воскреслого та кожною хвилиною свого життя прославляти Творця! 
Нехай святий Юстин допоможе Вам у цьому!   

Св. Юстин, мученик - один із Отців Церкви. Він жив у Святій Землі близько 100 - 165 рр.
Юстин походив з заможної родини, що зробило для нього можливим вивчення філософії. Ймовірно, саме під час вивчення науки вперше зіткнувся з християнством, яке невдовзі і прийняв. Потрапивши до Риму, йому вдалося заснувати безкоштовну школу, в якій займався викладанням.
Крім того, що Юстин є автором концепції Об*явлення, його авторству належить також один з найкращих описів Євхаристії перших християн. Багато уваги у своїх творах приділяв питанню дівоцтва, чистоти, сексуальної етики.
Один з його найважливіших творів (“Діалог з Тріфоном”) оповідає про зустріч з євреєм Тріфоном, з яким він веде довгі і напружені дебати з приводу інтерпретації Писання народу Ізраїлю, намагаючись показати, що Писання припускали своє виконання в Ісусі Христі. Юстин написав два томи “Апології”. Помер мученицькою смертю близько 165 року.
В іконографії святий зображується як невисокий чоловік із світло-каштановою бородою і білою хустиною навколо шиї. У лівій руці тримає згорток Писання, правою благословляє. У західному мистецтві часто зустрічається його зображення, коли передає імператору Аддріану свою “Апологію”. Святий Юстин вважається покровителем філософів.     
( за матеріалами Католицького Медіа-Центру )

Святий Юстине, молись за нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Божого Тіла і Крові