Информация о событии Название события Живий Вертеп у Паулінів в Броварах Описание события 16 січня

четвер, 5 січня 2012 р.

Парафіяльна урочистість спомину Святого Павла Першого Пустельника у Броварах


15 січня 2012 Р.Б. у Парафії Пресвятої Діви Марії Неустанної Допомоги (м. Бровари) святкуватимемо Урочистість Свята Патріарха Ордену Паулінів.
15 січня відбудеться Урочиста Літургія Спомину Святого Павла Першого Пустельника. Після служби – колядування за участю дітей, із смт. Чернівці, Вінницької обл.

Запрошуємо всіх долучитися до святкування та молитви.

Павло Фівейський, теж: Павло Єгипетський, Павло Пустельник (англ. Paul the First Hermit, 229, Фіви, Єгипет — † 342, пустеля Фіваїда, Єгипет) — перший християнський чернець-пустельник; утік в Єгипетську пустелю (Фіваїду), поселився біля струмка під пальмою і прожив довгі роки в цілковитій самотності.
Святий Павло Фівейський народився 229 року в древній столиці єгипетських фараонів м. Фіви в Єгипті. У 252 році він втік у пустелю і поселився в печері. Полюбивши самотність та богомільне життя пустельника, він вирішив уже ніколи не повертатись до грішного світу.
Дивним і надзвичайним було життя Павла, і ніхто, крім Бога, не може збагнути, що він робив десятки років у Фівейській пустелі, та одне певне: молитвою, постом і покутою він сподобався Небесному Отцеві. Своїм подвижницьким життям Павло дав рідкісний приклад великого самозречення і погорди світом. Через 20 років життя Павла у глухій пустелі Бог почав живити Свого вірного слугу чудесним способом: щодня до пустельника прилітав крук і приносив півбуханця хліба. Павло Фівейський, якого називають першим пустельником, помер 342 року, провівши 90 літ на самоті в пустелі. В чудний спосіб, могилу йому вирили лапами два леви, де й він був похований.
В римо-католицькій церкві, у 13 столітті в Угорщині, в його честь було засновано чернечий орден Отців Паулінів (англ. The Order of Saint Paul the First Hermit). (http://uk.wikipedia.org)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Парафія Божого Тіла і Крові